ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Va? Det var min reaktion när jag läste artikeln med rubriken ”Vårsta centrum kan få höghus” i Mitt i Botkyrka-Salem den 24 januari.

Ett höghus? Var har omtanken om och anpassningen till den befintliga bebyggelsen tagit vägen, den som var så viktig när Malmsjö skola skulle förnyas?

Vi som bor här i Vårsta trivs. Här finns en blandning av villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Vi trivs så bra att vi till och med hälsar glatt när vi möter en främling.

Och varför? Därför att vi bor i en människovänlig miljö med hus som inte är högre än tre våningar och det påverkar. Ett nytt centrum är välkommet men en betongpelare på uppemot tolv våningar är lika malplacerad här som en gödselstack på Sergels torg.

Det här är inte Stockholms innerstad, Vårsta ligger granne med rena landsbygden.

Vårsta är redan attraktivt, faktiskt unikt för att vara Botkyrka som har fem stora sociala misslyckanden att komma till rätta med, så låt oss slippa exploatering tack.

Centrumägaren ser om sitt eget hus, ju högre desto fler kunder, och styrs av profiten. Resten är ointressant. Men det tycker inte vi.

En skrapa är ett så stort ingrepp i miljön att vi Vårstabor, allihop alltså, har rätt till en demokratisk omröstning.

Men vinner ja-sidan kommer jag att jobba för att skrapan får det passande namnet ”Ståndet till åminnelse av det år då våldtäkten på Vårsta inleddes”. För när vi väl har lagt oss är det bara att stå på. Eller hur, exploateringschef Anna Holm?

ANNONS

H Värnare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.