Välj ditt område

(rubrik saknas)

Moderaterna och deras stödpartier arbetar under den stolta devisen för Stockholm: På väg mot en stad i världsklass. Då undrar jag om Johannesfred i Bromma tillhör Stockholm.

Är det världsklass att bygga en spårvagnsterminal några meter från flera bostadshus, att låta den altruistiske Sven-Harry Karlsson med sitt guldhus i Vasaparken bygga villor på Ulvsunda slottspark (vårt enda grönområde) och som lök på laxen bygga en betongfabrik bara några hundra meter från bostadshus (just nu klockan 18 kommer det störande ljud från borrar trots stängda treglasfönster)mot alla boendes önskemål och mot en enig stadsdelsnämnd.

Jag tycker att borgarråden Sten Nordin, Joakim Larsson och Ulla Hamilton ska ordna ett möte för oss som bor i Johannesfred och berätta om att även vi finns på den väg som leder till världsklass.

Bjud på korv (även vegetarisk) och uppbjud all er pedagogiska förmåga för att övertyga oss om att vi befinner oss på den rätta vägen och inte gått vilse i en stor och mörk industriskog.

Några kanske vill rösta på er i kommunvalet nästa år i så fall? Det vore önskvärt ur demokratisk synpunkt om någon av er tre ville svara denna gång.

Tystnaden har hittills varit kompakt.

Hans Brunnberg

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton