(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Tensta tryggare än du tror” den 25 september:

Guleed Mohammed tycker att invånarna överdriver och ställer högre krav än på andra orter. Låt mig påminna läsare och Guleed om saker som har hänt i Tensta de senaste åren.

En 12-årig flicka blir ihjälkörd av en narkotikapåverkad mopedförare.Blå husets (ungdomsförening i Tensta centrum) yttervägg faller ihop på grund av att en bil kör in i den. Anlagda bränder på skolor och andra lokaler. Stenkastning mot bussar och poliskravaller av ungdomsgäng.

Diverse skadegörelse kan ses lite här och där utan att åtgärdas. Om det åtgärdas så har det redan kommit fram nya skadegörelser. Mopeder och bilar på gågator runtom i bostadsområden, ofta långt över den hastighet som tillåts.

Polis kommer alltid långt efter anmälan, ofta då i stor grupp eftersom de vet att det är osäkert att bara komma två i en polisbil. Raketer och smällare har blivit alldaglig musik. Även trimmade och högljudda mopeder som körs i minst 40 kilometer i timmen hörs hela tiden på nätterna utanför bostadshus. Förarna har ingen tanke på säkerheten för gående.

Skottlossning har förekommit, misshandel utan anmälningar, eller anmälda men ouppklarade är också vanliga. Västerort har även drabbats av en våg av inbrott och väskryckningar, där Tensta har ganska hög siffra.

Ställer de som bor i Tensta för höga krav, eller höga krav överhuvudtaget? Vilken annan förort skulle acceptera allt detta på bara ett par år utan att agera? Guleed menar att förebyggandet har blivit bättre och det går framåt.

Nej Guleed, bara för att ett par ungdomar möter dig med respekt betyder det inte att det går framåt med säkerheten.

Det är värre än någonsin i Tensta! Vi boende här har all rätt att känna oss osäkra. Med väldigt goda skäl! Hade det varit så som det ser ut i Tensta i exempelvis Danderyd så skulle politiker ta mer ansvar.

Men det ursäktar absolut inte vårdslösheten och ligisternas skäl att agera som de gör. Så försök inte svartmåla oss oroliga i området genom att säga att vi överdriver!