Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Jag promenerar med mina hundar i området runt Östra Storvreten mot Himmelsboda. Jag njuter av den vackra naturen. Jag andas in den friska morgonluften, ser hur sädesfälten vajar svagt i den lätta brisen. Hör göken på långt håll och tänker att vi är lyckligt lottade, som får njuta av all denna naturliga prakt. Men plötsligt känner jag en oro i kroppen.

Hur länge ska vi få behålla denna orörda natur? Hur länge till ska vi kunna vandra i skog och mark och höra fågelkvitter? Jag tittar ut över ängarna och skogen och tänker, låt inte Kommunstryrelsens ordförande Katarina Berggren (S) förstöra allt detta fina, med byggandet av nöjesparker, skidtunnlar m.m, som ingen människa, som jag har talat med, vill ha.

Vi som älskar att vandra och ströva omkring i skog och mark, vart ska vi ta vägen, när skogs- och arbetsmaskiner drar fram i skogarna? Vi behöver inga nöjesparker, som förstör vår fina och lugna natur samt drar med sig fylleri och bråk. Vi behöver ingen anläggning för att kunna åka skidor på sommaren.

Vintern är tillräckligt lång för vintersporter. Låt oss i stället njuta av sommaren och vad den för med sig. Katarina Berggren tänker inte på oss Botkyrkabor, utan vill bara framhäva sig själv inför etablissemanget. Skapa ett monument och skryta över vad hon har åstadkommit under sin mandatperiod.

Denna maktgalna kvinna och hennes gelikar måste stoppas innan hela Botkyrka förstörs. Men vi får i allafall njuta av det fina vädret, men det är väl knappast Katarina Berggrens förtjänst att solen skiner, även om hon vill ta åt sig äran för det också.

UH Ekman, Östra Storvreten