(rubrik saknas)

I Mitt i Södermalm kunde vi läsa om hur elever på Vittra gymnasium har utsett några av de häftiga killarna till veckans liggunderlag på internet.

Skämtet må vara på den berömda gränsen för vad som kan missuppfattas som kränkande, men det jag reagerade starkast på var hur skolan ”sett till att sidan stängts ner”.

I mina öron låter det som ett brutalt övertramp.

Skolan missbrukar sin maktposition och framstår som någon typ av hjälte när de sätter ner foten och släcker media. Media som egentligen inte har någonting med dem att göra förutom att eleverna går på deras skola.

Det är lika orimligt som att de nu ska släcka ner Mitt i Södermalm nu bara för att det skrivits om elever på skolan.

Jag tycker mig ur artikeln kunna dra slutsatsen att den enda som känner sig kränkt är rektorn.

Inte undra på det, helt plötsligt har han inte full kontroll över varumärket Vittra, som bakom undervisningen är ett företag som i slutändan ska göra så stor vinst som möjligt genom att locka till sig så många elever som möjligt. Klart han vill att sidan ska bort från nätet.

Det blir nästintill komiskt i slutet av artikeln när biträdande rektorn säger att det mest läskiga är att inte ha kontroll över vad folk skriver om en. Jag kan inte göra annat än att hålla med biträdande rektorn, klart att det är obehagligt.

Men frågan är när obehagskänslan gav någon rätten att agera polis, åklagare och domare i ett?