(rubrik saknas)

är den tjuv som stjäl från ett barn? Idag när mitt barn och jag skulle ut och semestercykla kunde vi ledsamt nog konstatera att någon stulit mitt barns hela främre cykelhjulsystem, med följd att även andra saker som till exempel handbroms också blev obrukbara.

Mitt barn blev så ledsen, mötet med denna tidens giriga och sluga värld smärtade. Fastän jag är vuxen hade jag svårt att förklara och själv förstå att det finns människor som är i total avsaknad av hederlighet.

Stölden av hjulsystemet hade skett på plats, vi hittade ”däckbytarens” trasiga däck intill mitt barns cykel. I vårt fall är våra cyklar viktiga, de är vår bil, sommarställe, utlandsresor och allt det där andra som jag som ensamstående fattig förälder inte kan ge mitt barn.

Nu cyklar någon annan omkring med den lilla, men för oss ändå betydande, lyckan.

Ett barn har inte kunskapen och verktyg för att tjuva någon annans cykeldelar, så här kanske någon förälder har varit den förslagne tjuven. I så fall undrar jag, hur tänkte den förälder som tagit ett nytt helt hjulsystem till sitt eget barn från någon annans barn?

Leve hederlighet