Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Svar till ”Statliga banker skulle göra våra liv tryggare” den 6 mars:

Banker är som vilka företag som helst som vill göra vinst och lever kvar i föreställningen att staten räddar dem. Men sittande regering har börjat säga ifrån. Jag tror inte att staten ska äga banker. Stater har ägt och äger banker runt om i världen, utan märkbara positiva effekter.

Politiker är människor som du och jag och det som behövs är att vi tar ansvar. Nu vill politikerna låta en hamburgerkedja komma till ön. Det handlar om pengar, att kunna sälja mark. Vi behöver inte ett till ställe som serverar transfetter, salt- och sockertät mat, mat som snarare innehåller mer kemi och syntet än livsmedel.

Hälsans ö bör intressera sig för en restaurang med högre ambition där du kan få närodlat, kravmärkt och där rätterna består till hälften av grönsaker. En restaurang som inspirerar till bra mat för kropp och själ. Men i detta fall är det intressantare att få inkomst till kommunkassan. En långsiktigt förödande idé med tanke på allt personligt lidande och våra sjukvårdskostnader som skjuter i höjden. Ett problem i dag är att många människor är undernärda samtidigt som de är övergödda. En av orsakerna är att vi får i oss på tok för lite näring men för mycket föda.

Vi behöver banker, restauranger och företag som är intresserade av människor och ett långsiktigt hållbart samhälle. Men jag tror att vi själva ska visa vägen, vi kan starta en bank som ser till kunden, de anställda och samhället, en bank som har balans och som går runt av egen kraft. En bank som lägger undan till sämre tider, en bank som tar ansvar.

Företag som tar ansvar – handla av dem! Du och jag kan visa vägen och vi får säkert hjälp av många andra kloka. Jag konsumerar hellre näringstät mat, då investerar jag i mig själv, i min familj och mina vänner. Med en god hälsa har vi energi att bygga långsiktigt hållbara samhällen.

Susanne Drougge