ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

På några få dagar försvann snön och omvandlade barnens julkortsvackra Blackebergspark till en snuskig hundrastplats. Där ungarna nyss åkte pulka eller tultade fram i snön avtecknar sig nu en annan bild. Samtliga parkvägar är förorenade varannan meter så att man måste kryssa fram mellan hundskitar.

Utanför vardera förskolorna Ekorren och Storstugan och Björnen, alldeles vid grindarna där barnen tultar omkring vid hämtning och lämning, ligger tiotals mer eller mindre färska avföringshögar. Till och med utanför småbarnsavdelningen med gungorna och rutschkanorna kan jag räkna till tiotalet högar.

Hur tänker de som lämnar hundskit just där småbarnen vistas? Den park som så starkt bidragit till att locka så många unga barnfamiljer till vår vackra stadsdel har blivit en skamfläck för Blackeberg.

Det går inte att ha det så här längre. När så många hundägare inte klarar att frivilligt ta hänsyn måste det till andra medel. Tyvärr alla skötsamma ansvarskännande hundägare. Det är hög tid att införa hundförbud i den barntäta Blackebergsparken!