(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Hela familjen blev sjuk efter besöket på akuten” den 6 mars:

Jag tillhör en grupp av föräldrar som sällan behöver vänta på barnakuten. Anledningen till detta är att vår kroniskt sjuka dotter ofta blir akut dålig och måste ha hjälp av läkare, sjuksköterskor och narkospersonal för att överleva. Vår dotter är inte ens 2,5 år ännu och vi har åkt ambulans över hundra gånger till olika barnakuter där vi alltid får fantastisk vård.

Att ni har mage att klaga på denna vård som vi har här i Sverige för att ni får vänta några timmar på akuten och får med er en förkylning hem får mig att tro att ni lever i någon slags drömvärld. Medan ni sitter och väntar på att få åka hem så fort som möjligt finns det familjer som bor på sjukhus med sina barn och tvingas genomgå ingrepp och undersökningar som ni inte ens kan föreställa er.

Medan ni sitter i väntrummet och suckar kämpar våra barn för sina liv i rummet brevid. Tanken slog er aldrig att det fanns andra barn som behövde hjälp innan ert barn?

Jag tar gärna er plats några timmar i väntrummet om jag bara slapp sitta i timmar på akutrummet och se hur alla resurser går till att försöka rädda mitt barn.

Sträck ut näsan i verkligheten en stund innan ni uttalar er nästa gång!

Nathalie

Otroligt själviskt om besöket på akuten