(rubrik saknas)

Jag har inga problem med att stanna vid övergångsställen, jag försöker absolut att hjälpa gående med det, men nu senast fick jag problem.

Jag såg en joggare i Västerhaninge som var på väg mot övergångsstället vid kyrkan så jag tog bort foten från gaspedalen och började försiktigt bromsa. Jag vill tillägga att denna dag snöade det ganska ymnigt och nysnö låg ovanpå en redan hal vägbana.

Joggaren tittade inte ens när han började springa över, jag ställde mig på bromsen och märkte att bromssystemet satte igång och jobbade. Jag gled bara framåt, det gick riktigt sakta men jag gled in över övergångsstället och var riktigt nära att putta till denna nämnda joggaren.

Då tittade han upp på mig och undrade vad fn jag höll på med. Min fråga till alla som går över på övergångsställen är; varför är det så svårt att titta innan man går eller springer över? Det finns tillfällen som gör att det är svårare att få stopp på sitt fordon. Jag kan bara tänka om jag hade kört en tung lastbil som kräver lite längre bromssträcka. Är ni inte rädda om era liv? Ska vi inte samarbeta i trafiken?