(rubrik saknas)

Visst, det kanske var dags att höja parkeringsavgiften en aning i Solna, men varför denna chockhöjning? 10 kronor per timme dygnet runt gör det dyrare än i Vasastan och på Kungsholmen (i många förorter är det gratis på de flesta platser). Det känns inte rimligt med en sådan hög avgift för besökare som kommer, allra helst då de få parkeringarna som fanns med p-skiva i mitt område togs bort. Man får dessutom leta efter parkeringsplatser.

20 kronor per dygn för boende innebär en avsevärd höjning av avgiften. Det blir 140 kronor i veckan mot 50 kronor förut. Och vi kan inte betala mindre än 20 kr om vi bara ska stå någonstans ett par timmar vilket är dåligt.

Men detta är inte det enda problemet. Om man kostar på sig att byta skyltar och höja avgifter så förstår jag inte varför samma gamla automater står kvar som enbart tar mynt. Man ska inte bara betala mycket, utan man måste ha pengarna i mynt också.

Var ska man exempelvis växla till sig en massa mynt sent på natten?

Skärpning Solna stad! Sänk avgiften igen eller kosta på er automater som tar kort, det är trots allt 2012 och inte 1992.