Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Låt pendeltågen köra dygnet runt på helger” den 13 mars:

Läste Delmon Haffos insändare om att han ifrågasätter varför pendeln inte kör dygnet runt för att han anser att fulla ungdomar är tryggare på pendeln av någon konstig anledning. Jag förvånas över hans totala okunskap om att anledningen till att pendeln inte körs dygnet runt är just dessa fulla ungdomar som han vill ”skapa” en trygghet åt på pendeln är en av anledningarna till att pendeln inte körs dygnet runt.

Dessa ungdomar vandaliserar, kissar ner och kräks ner tågen och dessutom bråkar de med tågpersonal när de blir tillsagda att inte röka på tågen med mera. Dessa problem kostar SL en stor del och att införa att tågen slutar gå en viss tid under helger minskar den kostnaden samt personals otrygghet.

Jag må vara gammalmodig men är det inte jag som individ som måste ta mitt ansvar och se till att JAG inte blir så pass full att jag inte kan ta hand om mig själv efter en fest?

Men visst är det enklare att skylla ifrån sig och tycka att samhället ska stå till svars för mina bedrifter, att reparation av pendeln som jag och mina fulla vänner vandaliserar för att vi känner för det på fyllan ska betalas av skattebetalare som sitter i sina hem på helger och umgås med sina familjer, det tycker du är mer rätt? I landet lagom har alla rättigheter men inga skyldigheter, eller hur Delmon? Jag tycker att du ska tänka om och tänka rätt, problemet med otrygghet är inte om pendeln går dygnet runt eller inte, utan problemet ligger hos dem individer som du vill uppmuntra till mer festande och deras bedrifter sena fredags- och lördagsnätter.

Före detta ungdom, numera 33 år