Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Mina tankar om försäljningen är att jag tror det kommer bli bra. En utveckling av Alby som behövs. Jag har bott här i 40 år och har många vänner och bekanta.

Jag respekterar det engagemang som finns och den kritik som kommit. Samtidigt som jag är ledsen för att det förs så mycket skrämselpropaganda. Om den nya ägaren, om höjda hyror och om att det är hela Alby som ska säljas när det är ett byte av fastighetsägare på Albyberget det gäller.

Detta gör mig och andra Albybor jätteoroliga i onödan. Vi vet alla att hyreshöjningarna kommer att ske oavsett ägare, för att det måste renoveras. Men det kommer att stärka allmännyttan.

Det har inte alltid handlat om fakta eller sanning. Man har undvikit att prata om lösningar och bara pratat om negativitet.

Jag skulle vilja att alla som engagerar sig och som folk litar på ger rätt information och inte försöker att göra folk upprörda genom att komma med osanningar och generaliseringar.

Det gör mig ledsen att det finns de som använder skrämselpropaganda och skapar oro.

Bara för att Mikael Ahlström är en riskkapitalist betyder det inte att han är en skurk eller lögnare. Han har blivit dömd i förväg.

Efter att ha läst om hans idéer för Alby så tycker jag att det låter väldigt bra. Nu måste vi låta honom tillsammans med oss alla utveckla Alby. Så att detta kan bli en positiv sak. Om vi i stället bara är negativa så kommer inget bli bra. Inget utvecklas eller bli positivt. Vi kan inte ta ifrån de boende den här möjligheten.

Jag undrar vad ”Alby är inte till salu” tänker när de säger att de ska se till att ingen ska rösta på de som röstat för en försäljning. Jag hoppas att de verkligen tänker till. För vad händer med Sverige om de ser till att ingen röstar på de fyra största partierna? Ska vi alla rösta på kommunister, anarkister eller fascister?

Alla ska kunna rösta på vad de vill. Jag förstår de röster från Albyberget som är oroliga, men inte de utomstående kommunisterna.

Maria Mendoza