(rubrik saknas)

På fyra–fem år har Östra Byle förvandlats från idyllisk svampskog och reakreationsområde till nybyggarfält för 100-tals nya Täbybor. Dessa ska bo i villor, radhus och bostadsrätter. Det finns antagligen skäl att tro att alla kommer att ha två bilar.

Hur ska Täby kommun hantera denna tickande trafikbomb? Redan i dag är det svårt att komma ut på Arningeleden från Jarla Banke. Vallentunaborna har som sport att inte släppa ut oss på leden. Smidighet i trafiken har väl dessa inte hört talas om.

Vikingavägen är fullproppad redan klockan 07.30 på mogonen. Där ville kommunen radikalt minska trafiken för ett par år sedan. Gäller det inte längre, eller?

Det vore intressant att höra hur kommunstyret har tänkt att lösa detta. Bygga går ju bra men sedan då? Det är både en miljöfara och en trafikfara.

Sänk åtminstone hastigheten på Arningleden till 50 klockan 6–9 eller bygg en rondell vid infarten till Täby kyrkby eller sätt dit trafiksignaler.

Åka kommunalt? Det är ett skämt. Buss 611 tar en timme till Danderyd, buss 616 likaså. Roslagsbanan är skitig och överfull när den går och att stå på motorvägen och invänta buss 685 är en hälsofara. Pröva och stå där, helt vansinningt trafikbuller.

Fixa fler motorvägsbussar direkt in till stan och till Kista från Östra Byle. Något måste göras nu. Vad är planerat?

Hans