(rubrik saknas)

Bor i ett radhusområde i Täby kyrkby med 231 hus. Har hund, inte katt. Den är jag tvungen att ha kopplad. Om den är lös ska den vara i ett inhägnat område (typ tomt). Nu undrar jag vilken skyldighet kattägarna har. Jag har inte valt att ha en katt!

De som bor mitt i radhuslängan och har katt och släpper ut den fattar väl att katten passerar granntomter. Där finns allergiker, småbarn, djurrädda och hundägare.

Skulle en hund av misstag göra sitt behov vid en av områdets gemensamma platser – utan bajspåse – så blir hundägaren utskälld! Men när mina utedynor luktar kattkiss, sandlådans sand är nerbajsad och man dessutom har fräsande katter i buskarna när man går på hundpromenad, då undrar man!

De var inte så många år sedan kommunerna hade en så kallad hundskatt, men var tog ”kattskatten” vägen? Jag har tidigare fött upp raskatter, så jag har inget agg mot katter, men att inte visa sina grannar respekt är arrogant! En ”utekatt” ska bo på en plats där den får möjlighet att röra sig fritt utan att besvära andra boende och djur.

Jag välkomnar protester. Jag vet att jag inte är ensam om problemet.

Skärpning Täby kommun och samfälligheten. Gör ingen skillnad på husdjur som förorenar på samma sätt. Skillnaden är att vi hundägare betalar bajspåsarna. Är det avdragsgillt?

LM