(rubrik saknas)

Jag såg att genomfart med bil ska förbjudas från 2013 förbi Bollstanäs skola. Varför inte göra hela Bollstanäs bilfritt? (ironi)

Redan nu har stora delar av Bollsta skurits av med dessa midjor som gör att det ofta blir stopp i stället för att som tidigare trafiken smidigt har flutit förbi.

Det är en tidsfråga när en olycka sker på grund av dessa midjor. Vilket snille har beslutat om detta? Det kan inte vara av miljöhänsyn eller ha med trafiksäkerhet att göra. Utanför mitt hus blir bilar stående i väntan på möte.

De som bor nere vid skolan flyttade till ett område där det under alla år som jag har bott i Väsby, över 40 år, har varit en smidig genomfartsväg från vår del i kommunen för att komma ut på Täbyvägen.

Detta tänk, att ”kör gärna bil men inte förbi mitt hus, ta vägen förbi grannarnas i stället” är skrämmande.

Det är samma dumhet som att klaga på flyget när man bor i Smedby. ”Vi flyger gärna, men låt flygtrafiken gå över en annan ort.”

Gör gärna vägarna lite smalare på vissa ställen för att få ner farten i stället för att stänga av vissa delar och även göra dessa väggupp, exempelvis vid Bipen, som nästan slår sönder underredet på bilarna om man inte kryper i 10–20 kilometer i timmen.

Sluta klaga på allt. Möt din granne med ett leende i stället. Det här skapar enbart irritation.