Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Förskolan hade nyligen stängt en dag. Min snälla mamma erbjöd sig att ta hand om min dotter så att jag ändå skulle kunna arbeta denna dag. Min mamma ville ta med sig min dotter till Fjärilshuset vid Hagaparken för att de skulle få uppleva något trevligt tillsammans.

När min mamma parkerade sin bil vid Fjärilshuset upptäckte hon att hon inte kunde betala för parkeringen med sina mynt. Det krävdes antingen kontokort eller mobiltelefon för att kunna betala. Eftersom min mamma inte har något kontokort och inte kan betala med sin mobiltelefon, fann hon inget sätt att betala för sig.

Vad skulle hon göra i denna situation? Skulle hon säga till sitt barnbarn att de måste åka hem igen? Min mamma valde att inte göra sitt barnbarn besviket, så de gick in i Fjärilshuset utan att ha betalat för parkeringen. När de kom tillbaka till bilen igen efter besöket, hade min mamma fått böter.

Jag tycker detta är diskriminering. Det finns personer som inte har kontokort och inte mobiltelefon. Det finns även de som har mobiltelefon men inte kan betala med den, eftersom den inte tillhör dem privat utan tillhör deras arbetsgivare.

Ska inte personer som saknar kontokort och mobiltelefon kunna besöka Fjärilshuset om de kommer med bil? Ska de utestängas? Detta är inget bra betyg till Fjärilshuset, Hagaparken och Solna stad.

Det är bra att det finns olika sätt att betala på, men det är dåligt att ta bort möjligheten att betala med mynt.