(rubrik saknas)

Tack Solna kommun! Efter att ha läst alla bedrövliga och nedslående beskrivningar av vår så kallade åldringsvård i Sverige blir jag så glad och lycklig över av att ha en nära bekant boende på Skoga äldreboende här i Solna.

Vilken lycka att få uppleva hur ett boende kunde få vara för alla äldre i Sverige. Det är ett helt enastående ställe med underbar och engagerad personal som verkligen tar hand om de äldre och sjuka. Man kan delta i olika aktiviteter som allsång, bingo, bakning, gemensamma måltider och gymnastik och det finns fotvård och frisör.

Det finns också en ljuvlig trädgård med ett lusthus, gräsmatta, rosor och andra blommor,olika äppelträd, krusbär/svarta och röda vinbärsbuskar, sparris, lök, squash och annnat. Här kan man uppleva naturens växlingar, liksom när man tittar ut över Mälaren och Tranebergsbron och båtlivet där.

Tycker man om djur finns två höns och hundar som vårddjur. Vi anhöriga kan äta gemensamt i en restaurang inne eller utomhus samt ta ett glas vin.

Ja, det finns massor mer att beskriva. Så ett stort tack till Solna kommun. Och snälla ni – sälj inte ut detta paradis till något privat bolag utan låt oss glädjas åt att våra äldre får vistas där, dagarna de har kvar i livet.

Nu ber jag en stilla bön för mig själv: Om jag blir så sjuk att jag behöver ett vårdboende/äldre­boende – låt mig då få avsluta mina dagar på ett ställe liknande det i Skoga.

Alla politiker i Sverige: Åk dit och besök inrättningen och se och lär.

Och låt oss förstå: Vi blir alla äldre och alla har vi rätt till ett värdigt och respektfullt avslut på våra liv.

Marianne Carlde

nybliven och glad ”passionär”