Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Svar insändaren ”Använd ringklockan och varna oss andra” den 18 juni:

Jag är cyklist med mellan 500 och 600 mil om året och följer de trafikregler som gäller när jag är ute och tränar och jag har ringklocka och anväder den ofta. Jag cyklar ofta förbi Vilundaparken och där finns cykelbanan väl märkt men det bryr sig inte många gångtrafikanter om för det tycks vara bättre att gå på cykelbanan än gångbanan. Från Väsby centrum mot Väsby station är också markerad cykelbana men säkert 80–90 procent av alla fotgängare går där och så blir en del arga för att jag cyklar där jag ska.

Jag har cyklat och ringt på min klocka och då har äldre människor stannat och tittat upp i träden och undrat vad det är för en fågel. Ungdomar med hörlurar hör ändå inte om jag ringer och blockerar hela gång- och cykelbanor. Mammor med barnvagnar går upp till tre i bredd och vill knappt flytta sig. Hundägare med löplina har inte kontroll på hur hunden springer.

Vi vill träningscykla i hög fart på gator och vägar men då blir somliga bilister arga på oss. Hur vi än gör så blir det fel men om vi börjar med att man inte går på den markerade cykelbanan och att man inte cyklar på trottoarer och övergångställen då kan vi komma en bit på väg.

Cyklist