Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Jag har bott i Botkyrka sedan 1983. Jag har lärt mig och upplevt mycket i hela vår kommun: teater i Hallunda (Riksteatern), jordgubbsplockning i Sturehov, fotboll på Brantbrinks idrottsplats, elithandboll i Tumba och bad nere i Brosjön.

Jag uppskattar att jag har kunnat ta del av, och också över skattsedeln fått bidra till, en del av detta. Jag möter i dag Tullingebor som tror att skatten ska kunna sänkas om Tullinge blir egen kommun. Det tror inte jag.

Alla partier är överens om att alla i detta land ska kunna ha det bra. Om skattekraften är hög så bidrar man till andra kommuner. Om den blir hög i en framtid i Tullinge så bidrar man först till andra, sedan jobbar man med pengarna som blir kvar. Det är bra att det är på det viset för alla.

I Tullinge finns jämförelsevis många barn/ungdomar och äldre som kräver sitt. Det är nog absolut tryggast om vi tillsammans i Botkyrka och inte var för sig tar ansvar för detta. Det blir fler att sprida kostnaderna på, helt enkelt.Tullingepartiet brukar hävda att demokratin fungerar bättre om man är färre invånare. Jag skulle ge alla rådet att använda sig av alla de forum som finns, dialogforum, telefon och mejl för att få kontakt med våra folkvalda och olika partier. Jag har försökt och fått kontakt, och det snabbt. Jag bor nu i Tullinge men känner mig väldigt hemma i hela Botkyrka.

En folkomröstning om en kluven kommun skulle inte bidra till att fördjupa denna känsla, snarare tvärtom.

P Jansson, Botkyrka