(rubrik saknas)

I dagens samhälle är övervikt ett stort hälsoproblem. Om vuxna ger sina barn onyttig mat vid tidig ålder kan barnen bli beroende och få onyttig mat som sin livsstil. Var femte barn och varannan vuxen i Sverige är överviktig. Ger du rätt mat till dina barn?

Jag tycker att antalet överviktiga i Sverige ska sjunka. Övervikt kan vara väldigt farligt. Om vi forsätter så här, kommer den onyttiga och ohälsosamma livsstilen föras vidare till nästa generation.

Övervikt kan leda till livsfarliga sjukdomar och hälsoproblem som högt blodtryck, diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, sjukdomar i gallvägarna, ledbesvär, problem med luftvägar, sömnbesvär, cancer och oförmåga att få barn.

Är man överviktig får man en dålig hälsa och det kan till och med innebära döden om man inte gör någonting åt saken.

Om vi börjar med att tänka på vad barnen får för mat hemma kan vi minska detta. Först måste de överviktiga föräldrarna som äter för mycket skräpmat gå ner i vikt. Mitt råd till er som har låst er vid onyttig mat och som inte orkar motionera är att ta ett steg i taget.

Om du redan har börjat funderat och bestämt dig för att bli en ny person, få ett hälsosammare och lyckligare liv, har du gjort hälften av jobbet. Nu är det bara att se till att göra det man har bestämt sig för.

Ett bra sätt att gå ner i vikt är att jogga eller ta en lång powerwalk med musik i öronen. Tro mig, era barn och ni själva kommer att må mycket bättre om ni försöker att bli hälsosammare.

Vi får inte slöa, gör det för dina barns skull. Nu blir vi ett hälsosamt land!