(rubrik saknas)

När barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) Järva i Rinkeby nu nyligen har upphandlats vill inte den nya ägaren ta över den gamla personalen. De anställda riskerar därmed sina jobb.

Det är mycket illa. Framförallt för de barn och unga som utan att haft något att säga till om tvingas byta kontakt inom psykiatrin.

Ansvaret för att sådant som detta kan hända är politiskt. Det är den borgerliga majoriteten med landstingsmoderaterna i spetsen som bestämt sig för att upphandla, och det är majoriteten som inte ställt tydliga krav på att den personal som finns ska få jobba kvar med en ny ägare.

Nu pågår en juridisk tvist mellan personalen och de nya ägarna. Vi hoppas så klart att personalen vinner så att kontinuiteten kan tryggas. Men samhället kan inte hantera så känslig och viktig verksamhet som barnpsykiatri på det här sättet.

Vården behöver långsiktighet, inte juridiska konflikter med oklar utgång. Det handlar om trygga anställda som kan jobba långsiktigt och bygga relationer med patienter, deras föräldrar, skolan och det omgivande samhället. Nu är det en massa barn och unga som riskerar att drabbas bara för att vi har borgerliga politiker som tycker det är viktigare att leka affär än att sätta barnens bästa främst.

Vi behöver en ny och mänskligare sjukvårdspolitik i Stockholms läns landsting.

Johan Sjölander(S), landstingspolitiker

Mia Päärni (S), vice ordförande Rinkeby-Tensta sdn