ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nu är det hög tid att rädda fritidshemmen. I slutet av oktober gav fackförbundet Kommunal ut en rapport om situationen för fritidshemmen i landet. Resultatet, för vår del, är skrämmande. Sollentuna ligger lägst i Stockholms län. Vi har lägst personaltäthet. I snitt har vi en anställd på 25 barn. Risken för att fritids bara blir en parkering i stället för en utvecklande verksamhet är tyvärr redan verklighet. Som om inte det vore nog har vi bara 4 procent av barn i åldern 10–12 som ens går på fritids. Den största anledningen är att det numera krävs att man är inskriven på fritids för att få gå dit.

Vi vill att det ska bli ändring och det har vi föreslagit i vår budgetmotion. För att kunna anställa mer personal behövs mer resurser. I Sollentuna har vi från Vänsterpartiet avsatt 4 miljoner extra i vårt budget­förslag för att anställa fler fritidspedagoger. Alliansen svarar ofta med att ”Det finns inga fritidspedagoger i området att anställa”. Det är rent trams, betalar man så får man.

Majoriteten väljer att sänka skatten med 10 öre. Det gör att kommunen får 16 miljoner mindre att röra sig med. Moderaternas nonchalans är lika oacceptabel som fritidshemmens nuvarande situation.

Vi från Vänsterpartiet kommer inte att släppa taget i kampen för en bättre skolbarnomsorg. Med enkla och tydliga åtgärder kan vi se till att fritidshemmen börjar fungera som de ska och att barnen får den trygghet och omsorg de har rätt till. Det är dags att agera nu!

Dags att agera för bättre fritidshem

Visa hänsyn i farstun