(rubrik saknas)

Moderaterna pratar ofta om vikten att ta ansvar för ekonomin och att politiken ska säkra sunda offentliga finanser. Det gäller såväl finansminister Anders Borg som kommunalrådet Douglas Lithborn (M) här i Sollentuna. Men hur väl stämmer dessa ord mot den faktiska politik de bedriver? Ganska dåligt har det visat sig.

Förra året blev det känt att vårdcentralen Serafen som några läkare fick ta över för 700 000 kronor, några år senare såldes vidare för 20 miljoner kronor. Detta är tyvärr ingen enskild händelse. På område efter område ser vi hur Moderaterna gör samhällsekonomiskt katastrofala prioriteringar som får dyra konsekvenser.

I Sollentuna skedde samma sak. Här avknoppades Norrvikens skola för några år sedan med förmånliga villkor. Ett annat exempel är att över 1 500 hyresrätter har sålts ut till underpriser. Det senaste exemplet är att kommunen köpte tillbaka Grindstugan vid Edsbacka krog för 6 miljoner mer än vad det är värderat till. Pengar som i stället kunde ha investerats i att höja kvaliteten i äldreomsorgen eller att snabba på renoveringar av slitna skolor.

Det här är inte en ansvarsfull hantering av skattebetalarnas pengar. Sollentunaborna för­tjänar bättre, nämligen politiker som tar ansvar för skattebetalarna och deras pengar. Det gäller såväl i Sollentuna kommun som i Stockholms läns landsting.

Vi Socialdemokrater tycker att det är viktigt att hantera skatte­betalarnas pengar varsamt. Det är vad Moderaterna säger i ord, men inte omsätter i praktisk handling.

Nu är det upp till dig som väljare att säga ditt i valet 2014.

Freddie Lundqvist (S) ­Oppositionsråd