(rubrik saknas)

Visst, många cyklister missköter sig i trafiken, men det gäller även bilister och gångtrafikanter.

När jag en morgon nyligen klev av min cykel vid Fridhemsplan för att leda den upp på trottoaren blir jag överfallen av dig äldre kvinna i blommig topp och vita byxor. Du rycker tag i min arm med ett hårt grepp så jag rycks ner från min cykel i farten. Du skriker åt mig i mycket aggressiv ton att jag ska stanna vid rött ljus.

Jag var ju på väg! Det fatala misstaget jag gjorde var att korsa övergångsstället innan jag klev av cykeln. Men du såg minsann till att jag slets av cykeln. Kändes det bra? Jag skriker av smärta eftersom du precis dragit upp min axelskada som nyligen läkt. (Jag som äntligen kunnat börja arbeta – och även cykla igen efter lång tids sjukskrivning.)

Har nu precis kommit hem efter timmar på akuten med smärtsamma undersökningar, röntgen och det negativa beskedet att min axelskada gått upp igen på grund av yttre våld. Ibland behövs inte så mycket mer än en vridning och ett ryck i axeln för att en ny sjukskrivningsperiod på flera månader krävs. Med smärta, rehabträning och ekonomisk förlust.

Vad är du för människa som anser dig ha rätt att göra så mot mig? Ska man inte våga cykla med rädsla för att bli överfallen? Har det inte gått för långt nu? Vem är du som bara promenerar vidare?

Om någon gjort rätt eller fel är egentligen oviktigt. Du får inte överfalla mig bara för att du anser att jag agerat fel i trafiken! Och om någon börjar gråta och skriker av smärta när man precis ryckt tag i dennes arm så borde man väl stanna och se vad som är fel? Vart är vi på väg i samhället när vissa tanter anser sig ha rätt att göra så?

Vad är det för värld vi lever i? Jag tycker man kan säga ifrån om man vill – absolut, men det är aldrig rätt att med våld slita ner någon från en cykel. Fy skäms på dig!

Vi borde väl alla kunna dela på det utrymme som finns. Låt oss vara medtrafikanter istället för att lägga energi på att hata!

Ledsen cyklist med smärtor

jag får leva med ett tag