(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Fem förslag för att undvika cykelolyckor” den 8 januari:

Jag är bilist, cyklist och fotgängare och är därför fullt medveten om alla svårigheter som varje trafikantgrupp har.

Som bilist i innerstan är jag medveten om att fotgängare korsar gator hur som helst för att bankomaten ligger på andra sidan.

Som cyklist är jag medveten att få bilister kollar i döda vinkel vid högersväng i korsning. Som fotgängare är jag medveten om alla cykelbanor som finns och jag aktar mig för att korsa dem utan att titta åt båda hållen.

Men i fallet om kvinnan som blev påkörd av en cyklist vid Munkbron vågar jag hävda att hon just blev påkörd. Denna passage är kanske Stockholms farligaste och jag är förvånad över att inte fler olyckor sker där.

När övergångsstället visar grönt och man går över mot vattnet måste man passera cykelbanan innan man kommer över till trottoaren som går längs med kajen.

Det kommer ofta cyklar och det är väl inte meningen att gångrafikanterna ska stå på gatan och vänta på en lucka med risk att bli påkörd av en bil? Nej, det är cyklisternas ansvar att sakta ner när de ser att det är grön gubbe. Ett bättre alternativ är att sätta upp trafikljus även för cyklister än ditt förslag att skrika ”gå gå gå” för att slippa tappa fart.

Alla måste ta det

lugnare i trafiken