Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Har du någon gång varit ute på en promenad på en vacker vårdag, solen skiner och du går endast i linne och det doftar gräs och nyutblommade blommor? Helt plötsligt känner du att det blir lite halt under ena foten och tittar ner, och ja du har trampat i hundbajs. Hur trevligt är det egentligen? Nja, inte så värst trevligt.

Hur svårt är det för kommunen att sätta upp flera papperskorgar längs gångbanor så att folk kan slänga skräp och hundbajspåsar i papperskorgarna istället för i naturen?

Ni har väl inte missat allt skräp som ligger i dikeskanterna heller? Det är farligt för miljön! Massa petflaskor, gamla plastförpackningar som tar cirka tre miljoner år att brytas ner i naturen.

Dessutom skulle det inte behövas städare som går och samlar skräp i dikeskanterna på våren och hösten, på så sätt kan man lägga de pengarna på andra ­saker, som på flera papperskorgar.

Jag förstår att det blir dyrt att sätta upp och tömma fler papperskorgar runt om i Sverige, men är det verkligen värt att strunta i det och ignorera allt skräp? För om tio år kommer hela naturen att vara förstörd!

Brun sko