(rubrik saknas)

Jag har en fråga till alla sportaffärer som säljer kläder (även sommarkläder, men framförallt vinterplagg och underställ).

Alla bör, och rekommenderas, att sporta eller promenera för att hålla sig i form och hålla sin vikt. Men jag påstår att det inte finns någon sportaffär som har damstorlekar över storlek 48! Skandalöst!

För övrigt gäller detta även alla klädaffärer, så gott som. Några få undantag finns, och i så fall blir kläderna betydligt mycket dyrare. Det gäller till exempel byxor, kjolar och klänningar.

De flesta butiker har storlek 44–46, ibland 48, exempelvis Åhléns, Dea, Ström’s, NK, PUB och postorderfirmor som Ellos, Cellbes med flera. Det finns några plagg i större storlekar, men de passar sällan över låren. Det gäller exempelvis byxor, de är för smala över låren och blir på tok för stora i midjan även om det finns resår.

Dessutom bör byxorna vara högre skurna baktill. Baken tar ju större plats än framsidan på kroppen (med undantag av vissa runda magar).

Ofta finns det många snygga modeller på kläderna, i klara färger, som man kan tänka sig vilja ha, men byxorna räcker inte till över baken.

Kjolarna är (i de flesta fall) antingen för långa eller på tok för korta. Modet är så – inte särskilt snyggt på ”någon för rundnätt” person med knubbiga ben, framförallt om kjolen slutar ovanför knäna. Likadant är det med många strumpbyxor. Det finns stora storlekar, men hur sitter de över bakdelen? Det är lika bekymmersamt med det, även om det finns så kallad ”kil”. Då man efter mycket dragande och slitande fått upp byxan över bakdelen glider strumpbyxan sakta men säkert ner efter det man gått ett par steg och sitter så småningom nästan vid knävecket.

Lika illa är det med strumpbyxor i glada färger. De finns över huvud taget ej i stora storlekar, bara i brunt och svart.

Några funderingar från en ”Olycklig rundnätt” som drar storlek 50+