(rubrik saknas)

På Enebybergs idrottsplats parkering finns det en återvinningsstation. När jag besökte den tog jag en bild. Vems är felet? Kan vi klaga på återvinningsföretaget eller på kommunen? Nej, nu har det gått lite för långt. Är en container full, så ska den visserligen tömmas, men vi har ett stort eget ansvar. Vi slänger inte sopor på marken och inte i naturen. Är containern full, skärp er och ta skräpet med er hem igen. Att slänga vid sidan av containern är nedskräpning och det är ingenting vi vill ha i Danderyd.

Ta dessutom tillfället i akt och titta lite närmare på bilden. Förpackningar som man ska slänga kan man lätt platta ihop, en tvåliters juiceförpackning tar då inte mer än 1 dl i utrymme och en vinlåda för 12 flaskor tar nästan inte mer plats den heller. Det finns skäl till att det är smala springor man ska stoppa in sitt returpapper i.

När containern är tömd ska jag passa på att komma tillbaka och slänga mitt pappersavfall. Och jag hoppas ni är några till som har tålamod att ta hand om ert eget skräp tills det finns plats att slänga. Och vill ni inte vänta så kan man i alla fall köra till Hagby.

Vi vill alla ha ett rent Danderyd, vill vi alla hjälpas åt också?

Anders Bergstrand (M) ­ersättare i miljö- och hälso­skyddsnämnden