(rubrik saknas)

Att sjukvården misslyckas nu och då blir vi ständigt påminda om genom tv-program som ”Arga doktorn”, ”Uppdrag Granskning”, ”Kalla Fakta” med flera program som upprör oss. Och det med rätta.

Men svensk sjukvård håller hög kvalitet över lag, vilket också bör framhållas så att inte pessimismen tar överhanden. Som exempel vill jag lyfta fram vården på S:t Görans arytmiavdelning. Torsdagen den 10 oktober svimmade jag tre gånger före klockan halvett.

Trettio minuter senare åkte jag ambulans till akuten. Efter en kvart undersöktes jag av läkare och tio minuter senare låg jag på avdelningen där omsorgsfull och vänlig personal omslöt mig.

De fyra dygn jag var under observation visade man att jag, som patient, hela tiden var i centrum. Från att få mat serverad i rätt tid till att sitta vid sängkanten och informera om mitt hjärtfel.

Operationsläkaren ingav stort förtroende och sköterskorna tog sig tid att samtala om vardagliga ting. Efter en blinkning, som jag upplevde det, var operationen över och strax var jag tillbaka på avdelningen för eftervård.

Nu sitter den där, min mekaniska hjälpare, som blir min vän för resten av livet.

Tack och lov för svensk sjukvård! Stort tack till den underbara personalen.

Claes-Göran Bergstrand

Hässelby