(rubrik saknas)

Det är tjänstemännen i Stockholmshem som tagit fram förslaget om Linjalens stormarknad i nuvarande garaget på Åsögatan 46–48. Ett avtal med Ica Kvantum på 3 400 kvadratmeter är redan undertecknat. Nästan lika stort som en allsvensk fotbollsplan.

Vi som bor i Linjalen fick inte veta något i förväg. Vad är då samrådet värt mellan oss och Stockholmshem?

Torsdag den 14 november ska förslaget om stormarknaden i Linjalen, bussgatan och husbygget i Rosenlundsparken beslutas i Stockholms byggnadsnämnd. Jag hoppas då att politikerna är mer vettiga än tjänstemännen i Stockholmshem, samt när det gäller andra förändringar i området.

Förhoppningsvis kommer ledamöterna i byggnadsnämnden även med andra idéer, till exempel små olika affärer, restaurang etcetera åt Magnus Ladulåsgatan utan att det behövs en mycket dyr ombyggnad av gård och garage.

En stormarknad i Linjalen måste ju också vara ett stort risktagande? Hur hittar kunderna hit? Det finns redan mängder av små och stora livsmedelsaffärer i närheten av Linjalen.

Att ta sig fram med bil är ju inte det lättaste på Södermalm och Linjalen ligger inte särskilt bra för bilister att ta sig dit. Om stormarknaden inte lönar sig, har ju skattebetalarna kastat pengarna i sjön eller hur?

Bo Erlandsson