ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Angående artikeln ”Hårdrocksfestival väntas locka 50 000 till Gärdet” den 10 december:

Under ett stort jippo i sommar ska tung metallrock spelas på Gärdet. Mitt på sportfältet. Två scener ska byggas och området förses med staket runt de 50 000 människor som beräknas komma. Ett par veckor senare är det dags för ytterligare höga decibel på samma plats.

Då handlar det om den technofestival som tidigare har hållit till på Stadion. Och som under flera dagar stört stora delar av Östermalm med mycket höga ljudnivåer.

För oss, boende ända borta vid Tessinparken, har det till exempel varit meningslöst att försöka se på tv (naturligtvis med stängda fönster) under den tid som jippot har pågått. Det har stört för mycket.

Efter ett samtal med polisen angående ljudnivåerna fick vi veta att ingen myndighet mäter hur högt det spelas på festivalerna, att ingen kontrollerar att man håller sig under de gränsvärden som faktiskt finns – och att det inte är polisens ansvar. Den som tidigare hanterade sådana ärenden hos stadens förvaltning har rationaliserats bort.

För oss som bor på Gärdet är närheten till naturen viktig. Vi har inte flyttat hit för att bo intill ett festivalområde där det återkommande spelas gränslöst hög musik. Utan hänsyn eller respekt för vare sig kringboende, djur eller natur.

De senaste åren har det byggts två gigantiska nya arenor i Stockholm (Tele2 Arena och Friends Arena). Varför inte placera festivalerna där? Byggnaderna kapslar in ljudet – och allt som ska finnas i anslutning till sådana tillställningar, toaletter med mera, finns redan färdigt på plats.

Hur tänker de beslutsfattande?

Tänk om, tänk bättre

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.