(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Varför accepterar vi katter överallt?” den 24 december:

Jag förstår din irritation – i alla fall till en viss gräns. Jag bor själv i ett område med mycket katter, och jag äger själv en katt. De flesta låter sina katter vistas utomhus eftersom katter mår bäst av att röra på sig, få känna alla intressanta lukter och inte minst jaga. Även om små olyckor sker då och då.

Om du har problem med dina grannars katter råder jag dig att ta upp det med dem, men vänta dig inte att de kommer ändra på situationen.

Det är klart att det är störande när man upptäcker att trappen luktar kattkiss, men det är inget i jämförelse med hur mycket hundar skiter ner.

Och du kan väl inte vänta dig att katterna ska förstå att det är din bostad. Djur tänker inte så, speciellt inte katter. Dina grannar kanske inte ens är medvetna om att deras katter springer på din tomt.

Det finns ingen lag som förbjuder en att låta sin/sina katter vara utomhus, själva tanken är befängd. Katter är lättskötta husdjur som kan ta vara på sig själva, även om många människor som äger katter inte borde få ha djur över huvudtaget.

Jag förstår din poäng, men en begränsning för vilka som får äga katter är tyvärr inte en realistisk idé.

Kattälskaren