ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I Kommunens tidning Danderydsaktuellt, nummer 8,kan man läsa om snöröjning och trafik­säkerhet. Kommunen påpekar att det är ”extra viktigt att se till att gångbanan vid din fastighet är framkomlig och halkfri”. Detta är dock ett ansvar som kommunen bör ta och inte lämna över till fastighetsägaren genom information som alla inte tar del av.

Dessutom är det ju helt omöjligt att efterleva då entreprenören som regel plogar upp all snö från gatorna på gångbanorna eller in på fastigheterna i anslutning till gatorna. Ofta med följden att staket och växter förstörs.

Det är kommunens upphandling och kommunen som ska ta ansvar för sin entreprenörs framfart. Var ska fastighetsägare göra av all snö som Svevia plogat upp på gångbanan?

Ja, den enda plats som återstår är att skotta in snö och sten på är den egna fastigheten, men då blir det förmodligen miljöavfall och det ska beviljas tillstånd för tippande av snömassor. Hur tänker ni i detta ärende?

Se i stället till att ploga gångbanor så att äldre, skolbarn, föräldrar med barnvagnar med flera inte tvingas ut i gatan eller riskerar att bryta benen i snön som Svevia plogat upp på gångbanan. Bilar med vinterdäck tar sig fram men kanske får köra lite saktare.

En lösning kan vara att ploga över snön till en sida av gatan, till exempel en sida där ingen gångbana finns eller på den sida man finner lämplig efter besiktning.

Carl

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.