(rubrik saknas)

Hur kan någon ens klaga på Arbetsförmedlingens generaldirektör som fick avgå? Det hon har gjort är att till punkt och pricka genomföra den politik som de som röstat på Alliansen står bakom. Syftet är ju glasklart, skattepengar vi får in ska flyttas till privata vinstdrivande bolag som visar sämre resultat än Arbets­förmedlingen, ändå fortsätter det.

När tänker något parti förstå att de flesta vanliga människor vill ha vård, skola, arbetsförmedling med mera som fungerar utan att du ska behöva vara rik? Ju mer tid som går med Alliansen, desto mer hinner de demontera det samhälle som bygger på att alla ska få lika hjälp och omsorg. Ett lysande exempel är den kostnadsfria läxhjälp som fanns i Stockholms stad, som bekostades med hjälp av kommunala bidrag och som nu dragits in och ersatts med företag som tar betalt för detta. Är det ett sådant samhälle vi vill ha med ännu större segregring, där du ska vara rik och frisk för att kunna vara sjuk? Eller där du trots att du är sjuk måste jaga din egen vård för att sjukhuspersonalen inte hinner ge dig adekvat vård?

När kommer det att finnas ett vettigt alternativ att rösta på, någon som vill ha ett fungerande samhälle, som ser praktiskt på saker och ting och inte drivs av att det antingen ska vara privat eller statligt utan ser att alla ska ha lika chans och rätt i vårt land?

Vissa områden måste vara reglerade och utan vinstintressen, skolan är ett lysande exempel på detta, vården likaså. Vad hände med dessa tankar?

Statsvetaren