(rubrik saknas)

Varför denna hejdlösa exploatering av vårt unika Bromma? Grönytorna bidrar till bättre hälsa och miljö. I New York finns Central park mitt i stan. Ingen tanke på att bygga där. Men minsta lilla grönyta i Bromma ska tydligen bebyggas.

Mera köer och mera föroreningar. Mera trängsel på tunnelbana, pendeltåg och vägar. Traneberg, Abrahamsberg, Blackeberg, Vällingby och Hässelby byggdes som nya områden längs spårvagn och nya tunnelbanor.

Nu är det dags att stoppa exploatering av de gröna lungorna. Dags i stället att fortsätta den gamla strategin genom att bygga Stockholms skärgårdsstad på Bogesundslandet med tunnelbana över Lidingö. Den sexfiliga bron mellan Stockholm och Lidingö är redan byggd.

För vår framtida hälsa gäller det att bevara de gröna lungorna i Bromma. Vägarna klarar inte ens dagens trafik. Stoppa de hemliga planerna på exploatering av det gröna i Bromma. Får storbyggarna igenom sina planer så försvinner säkert alla koloniområden av bara farten. De ger nämligen varken skatteintäkter eller röster från boende.

Orolig Brommabo