ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Gärdet blir inte hårdexploaterat” den 25 augusti:

Jesper Svensson (FP) gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd använder sig av en retorik som de allra flesta av oss kan hålla med om när han skriver” Nya bostäder är något positivt!” Men att göra det och få oss att tro att hans parti värnar om de unga som saknar bostad och den nybildade familjen som behöver större lägenhet känns inte trovärdigt alls.

Speciellt inte när man styrt landet ihop med Alliansen i åtta år och i det samarbetet gått hårt fram med ombildningar av allmännyttans lägenheter i ytterområdena. På det tillät man att det lades på än hårdare krav för att få hyra en lägenhet. Till exempel att ta lägenhetens hyresbelopp gånger tolv och sedan den summan gånger tre. Den slutsumma du nu fått fram fick inte överstiga din egen årsinkomst.

Dessa krav har faktiskt rent av hindrat folk från att hyra sin första lägenhet eller som nybliven familj flytta till en större lägenhet. Den nya regeringen har nu stoppat ombildningar och tagit bort det höga hyreskravet och det tackar vi för!

Samtidigt säger Jesper Svensson att han värnar om de unga och den nyblivna familjen (inte med ett ord nämner han här de hemlösa) men ändå byggde man flest bostadsrätter och färre och dyra hyresrätter. Detta trots att vi medborgare åberopar billigare hyresrätter, inte bara för unga som vill flytta hemifrån eller studenter utan även för de/oss, politikerna ibland kallar för vanligt folk. Dessutom gick Folkpartiets ledare Jan Björklund, nyligen ut och åberopade fri hyressättning för just nybyggda hyreslägenheter, de som ”vanligt folk” redan anser är på tok för dyrt och som nu bara har alternativet kvar att fortsätta vänta i bostadskön, om det nu är lönt?

Det finns fler platser att bygga på, med en fast mark och det behöver inte hysteriskt förtätas, det handlar bara om viljan att öppna upp och bygga just i dessa stadsdelar/kommuner också.

Delad glädje, dubbel glädje!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.