ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I dagsläget råder det en enorm konkurrens bland unga fotbollsspelare. Allt fler breddlag lägger ner sin verksamhet för att ge plats åt elitsatsande ungdomar. På detta sätt blir klubbarna mer framgångsrika, då det blir lättare att planera träningar och samla bra tränarkompetens som verkligen lägger ner tid på ungdomarna.

Tyvärr medför detta att många unga som verkligen brinner för fotboll men inte har tid eller möjlighet att spela på elitnivå helt enkelt får sluta med sporten. Ur ett större perspektiv ger detta bättre fotbollspelare i Sverige då endast de som har valt att lägga ner en stor del av sin fritid, kanske till och med skolan, på just fotboll.

Men vad händer med alla de andra då? Jo, majoriteten av ungdomarna blir utfrysta av sina egna modersklubbar och får nöja sig med att fortsätta spela i något korpenlag eller bara med kompisarna. Detta tycker jag helt fel och omoraliskt med tanke på all tid som ungdomarna med föräldrar lagt ner för att bygga upp klubben genom att ta sig an uppgiften som kassör, ansvarig för cafeteria, stå för skjuts, bli assisterande tränare med mera. Ska allt detta mynna ut i ingenting? Allt engagemang som fanns runtomkring en när man var liten försvinner helt plötsligt, för att några killar som kanske inte lägger ner särskilt mycket tid på skolan eller andra fritidsaktiviteter får allt utrymme de behöver inom fotbollen och fokuset från ”breddgrabbarna” försvinner helt och hållet, även om några spelare utvecklat många nyttiga spelarförmågor på senare tid.

Alla som vill borde kunna få möjligheten att spela tränarledd fotboll, givetvis om klubben har möjlighet att erbjuda det, vilken nivå det än är på.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.