ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Fler borde njuta av en ännu trevligare ytterstad” den 10 januari:

Du bor i Skarpnäck, Jesper. En av de nyare, trista, massproducerade närförorterna i Stockholm. Inte konstigt att du vill ha förtätning med annan arkitektur, trygghet, fler butiker, kaféer och annan service (vad för slags service frågar man sig).

Vi däremot, som bor i de gamla söderorterna, som byggdes på 40- och 50-talen, värdesätter den tidens syn på ett bra boende. Mycket grönska, gamla träd, naturområden utan klåfingriga politikers ingrepp och med gångvägar för motion och rekreation för både människor och hundar.

Vi har utmärkt kollektivtrafik med både tunnelbana och bussar samt tvärbanan. Vi har bra köpcentra med varierat utbud inklusive kaféer.

Vi behöver inget mer av detta. Det vi har men som du tydligen saknar av fri natur och möjlighet till rekreation av alla de slag, det kan vi erbjuda dig om du flyttar till ett av våra områden. Du tycks inte förstå att det är variationen och inte likriktningen människan mår bäst av.

Men det är klart, om du förstod det så bodde du inte i Skarpnäck. Så det är nu dags att ta itu med alla klåfingriga borgare i exploaterings- och stadsbyggnadsnämnderna. Mejla din uppfattning till dem. Gör klart för ordföranden i exploateringsnämnden Joakim Larsson (M) att det är val 2014 och då åker de ut på öronen ur stadshuset.