ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Kräv bättre resurser till förskola och fritids” den 10 januari:

Botkyrka är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Många barnfamiljer väljer att flytta hit och det föds många nya barn.

Vi vill utveckla förskoleverksamheten, anställa fler pedagoger, höja kvaliteten och samtidigt ge alla barn en plats.

Detta är en stor utmaning. Därför prioriterar vi förskolan och skolan i vår budget. Det politiska beslutet om rätten till 35-timmars förskola syftar till att skapa bättre förutsättningar för alla barn.

Det kommer att ge pedagogerna den tid som krävs för att kunna jobba språkutvecklande med barnen och förbereda dem för skolstart. Reformen är fullt finansierad och parallellt bygger vi nya förskolor för att minska trycket.

Antalet personal och de fysiska rummen sätter ramarna för verksamheten men det är vad vi gör utifrån förutsättningarna som är verkligt spännande.

Jag har sedan jag blev ordförande besökt många av våra förskolor och sett verksamhet som ligger i framkant men också förskolor eller avdelningar som precis har börjat resan.

Jag är övertygad om att våra investeringar i ökad lärartäthet, kompetens och 35-timmarsreformen på sikt kommer att förbättra miljön för både barn och personal.

Ebba Östlin, utbildningsnämndens ordförande (S)

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.