ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Kommentar till insändaren ”Många sopiga idéer från Södertörns renhållning” den 3 januari:

Bravo Leif Ekberg som verkligen prickade rätt i insändaren. Vi som sorterar borde verkligen inte få en förhöjd taxa för att vi vill vara med och förbättra miljön. Straffa dem som inte väljer att sortera hemma, inte dem som vill.

Detta är ju helt tokigt! Vi pratar om en höjning på 6 procent! Vips blev vi av med en grön liten tunna för ett tag sedan, nu ska vi ha en ny tunna, denna dock brun.

I vårt hushåll är vi två personer, varav den ena är vegeterian. Vi sorterar allt redan i dag. I kallkomposten går alla grönsaks- samt fruktrester. Papper, tidningar, metaller, glas, plast och batterier sorterar vi och lämnar på den lilla returstationen som jag passerar på väg till jobbet. Om det mot förmodan skulle bli några matrester över får hundarna detta.

Vår tunna som töms varannan vecka är inte ens halvfull vid hämtning. Kommunen ser återigen till att straffa sina medborgare med en grotesk höjning av taxan. Är det någon tjänsteman som har kommit på detta sätt att mjölka Huddinges invånare och skattebetalare på ännu mer pengar?

Varför är det monopol på sophämtningen? Varför ska jag betala när det är jag som gör jobbet? Kan jag få en förklaring på detta, tack?

Sascha

Tokigt att straffa oss som vill sopsortera

ANNONS
ANNONS