ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på två insändare om Ältas handel den 31 januari: Älta behöver utvecklas, både som handelsplats och mötesplats. I dag gör Ältaborna bara en tredjedel av sina vardagliga inköp i Älta. Det beror på för lågt utbud och en miljö som inte är lockande och svår att hitta till.

Som handlare vet vi att ”handel drar handel” och att starka handelsplatser har många butiker på samma plats. Det är därför till exempel alla butiker i Orminge ligger på ett och samma ställe, inte utspridda.

Om man sprider handeln i Älta till flera olika platser blir omsättningen och utbudet faktiskt lägre! Det var därför vi under hösten lät ta fram ett förslag till en småstadsmiljö i Älta centrum, med många nya bostäder, gott om plats för butiker, service och parkering på ett stort torg, Ältas nya mötesplats. Kommunen ska absolut inte hindra nya etableringar. Tvärtom – gör en plan för ett mysigt Älta med fler boende, trevlig arkitektur, mer konkurrens och fler butiker. Det är bra för handeln, Ältaborna och Wallenstam som ska bygga nya bostäder.

Alla vinner på detta. Även de som ska flytta hit i framtiden.

Sprid inte handeln till olika platser i Älta

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.