ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Haninge­konstnärerna står för ett särintresse” den 10 januari:

Jag är faktiskt stolt över att kunna föra fram de lokala konstnärernas kompetens mot det lokala konstetablisemanget. Om vi nu skall diskutera särintressen så företräder verkligen kulturhuset ett kraftfullt särintresse som enbart gynnar de redan etablerade.

Vad är det som gör att vissa kommuner i Stockholms län regelbundet bjuder in de lokala förmågorna till sina kulturhus, men inte Haninge?

Du pratar om att vi lokala konstnärer inte skall få tillgång till ”gratis utställningsyta” i kulturhuset. Men de etablerade konstnärerna behöver inte heller betala för att ställa ut i vårt kulturhus, de får till och med betalt för detta av Haninge kommun. Det är denna obalans som jag reagerar mot.

Uttagningen ska inte och får inte baseras på två personers uppfattning om vad som är nutidskonst eller inte.

Jag skulle vilja se att kulturhuset vid fler tillfällen per år bjuder in lokala konstnärer och föreningar. Självklart ska uttagningen ske av en jury som är oberoende. Du skriver lite föraktfullt om att du inte vill se våra tavlor. Men kom och besök oss någon gång så får du även se glas, betong, brons, smide och vävningsarbeten. Synd att du måste gömma dig bakom en signatur – du förlorar lite i trovärdighet.

Kjell Kronqvist

ordf. i Haningekonstnärerna

Låt en oberoende jury välja ut lokal konst

ANNONS