ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Varför ska ungdomar dricka alkohol på nyårsafton? Jag går i åttan i högstadiet och ser på facebook att många av mina kompisar har varit på fester eller hemma hos någon kompis och druckit alkohol.

De lägger ut bilder där de är halvfulla med mera. Vad gjorde era barn egentligen på nyårsafton när de gick ut på stan eller till en kompis? Jag tycker inte att samhället tar sitt ansvar med hur svårt det ska vara att få tag på alkohol.

Som ungdom har man hört talas om ”snubben me bilen” som säljer Absolut vodka till alla för 200 kronor. På bilder på facebook ser man inte bara hur ungdomar i Solna dricker öl eller cider. De delar ofta på en Absolut vodka på fyra personer. Det gör mig upprörd att det är så lätt för ungdomar att få tag på alkohol. Till och med 12-åringar dricker ibland.

Föräldrar: Upplys era barn om vad alkoholen kan göra med en och försök få dem att förstå att det inte är bra att dricka när man är ungdom även om det är gott eller man tror att det är tufft. Våga säga NEJ. Jag vill få igång en debatt i samhället om alkohol.

Säg nej

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.