ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Ingen valfrihet för åldrande Botkyrkabor” den 17 januari:

Ingen motsätter sig att det är viktigt med en högkvalitativ äldreomsorg. Men vad vi inom politiken måste göra är att sluta prata om det uppenbara och fokusera på vad vi menar med kvalitet och hur vi ska uppnå det.

Moderaterna presenterar i sin insändare en modell som tvärsäkert säger att införandet av LOV-lagen skulle medföra ökad kvalitet. Detta trots att alla nutidens tragiska incidenter på äldreboenden har visat att privatisering och kvalitet inte alltid går hand i hand.

M säger också att ”Tyvärr är Botkyrka en av de kommuner i landet som valt att inte införa LOV”. Sanningen är att inget beslut är taget utan majoriteten vill först se en kvalitetsmodell där vi tydligt lägger fokus på säkerställandet och utvecklandet av kvalitativ verksamhet. Det är oklokt och oansvarigt att göra tvärtom. Våra medborgares välmående är vårt ansvar och kommer därför alltid i första hand, sedan kan vi diskutera utförare.

Och om vi pratar valfrihet, borde det inte vara Vem som är huvudfrågan utan Vad. Vad vill våra äldre ha för typ av omsorg? Vilka aktiviteter är meningsfulla för just dem? Det är verklig valfrihet och det är så vi skapar kvalitet på alla våra äldreboenden i kommunen.

Gabriel Melki (S)

ordförande vård- och omsorgsnämnden

Kvalitet för äldre går före leveranssystem

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.