ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Kungsholmen är en stadsdel där ett stort antal människor vistas. Detta har under senare tid medfört problem med tryggheten och säkerheten vid Fridhemsplan som är ett av de mest trafikerade områdena.

Detta gäller främst på helgerna då många människor besöker de lokala krogarna. Såväl invånare på Kungsholmen som besökare från andra stadsdelar har vid samtal med MUF Kungsholmen och de lokala moderatföreningarna kunnat vittna om en tilltagande frustration över den oroande utvecklingen i området.

MUF Kungsholmen vill åter uppmana Polismyndigheten att se över möjligheten att inrätta en mobil polisstation vid Fridhemsplan. En sådan station kan förslagsvis vara installerad under fredag- och lördagkvällar och ha sin placering vid korsningen mellan Sankt Göransgatan och Sankt Eriksgatan.

En ökad polisiär närvaro vid Fridhemsplan kan medföra en mängd fördelar för hela stadsdelen genom att avskräcka enskilda från att begå brott, avvärja försök till brott, förbättra känslan av trygghet för alla som vistas på platsen, och minska polisens rörliga utryckningskostnader på stadsdelen.

Mobila polisstationer har tidigare med stor framgång använts på andra platser i Stockholm. En sådan lösning även för Kungsholmen kan radikalt förbättra situationen till en ekonomiskt sett låg samhällskostnad.

Arin Karapet och David Gripenhjärta, MUF Kungsholmen