ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Tänk dig att du bor på ett av Stockholms härbergen för hemlösa. Efter en orolig natt måste du kanske vara ute redan sju i den mörka kalla vintermorgonen. Visst! Du kan åka tunnelbana eller buss fram och tillbaka eller sitta och småhuttra på en perong. Men nog vore det bättre att kunna gå till värmen i ett badhus!

Liljeholmsbadet ger varje år exemplet som pekar framåt! Det är inte vilket bad som helst utan ett båtbadhus! Gå bara Hornsgatan ner till stranden så ligger det där, målat i läckert gult och vitt. Basta och var med i det livliga samtalet, simma i 30-gradigt vatten och ta en fika efteråt.

För tionde året i rad arrangerar man ”Bad för hemlösa”, lördagen den 3 mars. Det är då gratis entré, badkläder kan lånas och badet bjuder på fika.

Det hela är ett initiativ av badmästare Imre Nagy, med mångårig erfarenhet också från Budapests berömda badhus. Redan ”de gamla grekerna” vurmade för badkultur – hälsa kultur gemenskap – och Imre går i deras spår med jazzmusik, poesi och andra kulturevenemang vid bassängkanten. Så vi kan nog förvänta oss en del sådant också den lördagen.

Alla besökare får givetvis bidra – med musik, sång, dikter och stories – till den varma stämning som funnits genom årens lopp.

Imre hoppas att arrangemanget ska inspirera andra i arbetet med att förbättra hemlösas situation.

Bra initiativ att bjuda de hemlösa på ett bad

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.