ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Mitt yngsta barn har sett äldre syskon och kamrater få åka på skidresor och andra aktiviteter på vinteridrottsdagen under många år. Varje gång mitt barn har varit tillräckligt gammalt för att få åka på motsvarande aktivitet har den ställts in av ekonomiska skäl eller med hänvisning till skollagens regler.

I år har det hänt igen. Den efterlängtade skidresan med andra elever i Kvarnbergsskolan blir inte av. Visst, det kan tänkas att man borde kunna ordna vinteraktiviteter själv med sin familj. Men det är verkligen inte samma sak att åka med sina föräldrar som att äntligen få vara stor och dra i väg med sina kamrater en dag.

Årets aktivitet blir en utflykt till Farstanäset. Låter billigt och bra eller hur, men för oss innebär det inköp av nya vinterskor i slutet av vintern då årets skor redan är urvuxna. Kanske blir de använda en gång under idrottsdagen för att nästa år vara urvuxna. Då hade jag hellre lagt dessa pengar på en skidresa.

Är orsaken verkligen skolans budget, eller att alla elever inte har samma möjlighet att delta i alla aktiviteter som erbjuds – eller är det lärarnas engagemang som brister?

Kanske tog ni nu bort möjligheten för vissa elever att åka skidor åtminstone en gång i år.

Efterlängtad skidresa frös inne ännu en gång