ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Vart har debatten tagit vägen? Nu har det gått en tid sedan Upplands Väsbys skolor rankades bland de sämsta i hela landet. Jag skulle nu vilja fråga styrande politiker: vad händer?

Min dotter börjar nu skolan och vår familj kommer in i ett nytt stadium. Jag är lite oroad över hur det ska bli. I mitt yrke som polis vet jag vikten av en bra skola för att motverka att individen får det svårt framöver. En skola där det finns resurser och där individen blir sedd. Där det finns vuxna som kan agera och ta itu med problem och ser om en elev har problem hemma. Skolan ska vara en trygg plats för lärande där både elever och lärare mår bra.

Jag kan inte förstå hur man bara kan släta över ett så dåligt resultat från Skolverket. Jag skulle vilja veta vad ni politiker gör åt problemet och se en handlingsplan över tid.

Pengar löser inte allt men det finns ett ordspråk som lyder ”man får det man betalar för”. Det vore intressant att jämföra skolpengen i Upplands Väsby med skolpengen övriga kommuner i Stockholm för att se om det har ett samband.

M