(rubrik saknas)

Nu kommer notan för bygget på Engelbrektsskolans skolgård. Engelbrektsskolan har tappat 200 elever sedan bygge och evakuering påbörjades hösten/vintern 2011. Lärare ska sägas upp och klasser kommer att splittras och slås samman.

De yngre barnen som är evakuerade till Gärdesskolan tvingas stå och vänta vid Valhallavägen på bussar som ska slussa dem dit, med fara för sina liv!

Skolgården har skövlats och de 100 familjerna som bor vid skolan kan tvingas att evakueras eftersom Naturvårdsverket har dömt ut bullernivåerna på byggarbetsplatsen/skolgården som för höga, men ändå fortgår bygget.

Samtidigt har byggbolaget och mäklarfirman VIP-visning på våningarna som ska byggas på skolgården. Det serveras snittar och skumpa. Den billigaste våningen bjuds ut för sex miljoner kronor och den dyraste för 14 miljoner kronor. På modellen av bostadshusen finns inga hinder mellan de boendes terrasser och den lilla del av skolgården som finns kvar: ”Men vi kommer naturligtvis att sätta upp grindar, så att barnen inte kan komma in där”, säger byggbolagets representant på visningen. Som om barn vore spetälska!

Kvar av elevernas stora fotbollsplan blir, enligt mäklarfirman, en liten inhägnad handbollsplan, men den ser mer ut som en tennisplan på modellen.

Vad vansinnesbygget på skolgården slutligen kommer att kosta Stockholms stad och oss skattebetalare kan man bara spekulera i. Är ni nöjda nu Stockholms stad och skolledningen? Har ni fortfarande mage att påstå att detta är en win-win-situation för alla inblandade? Jag bara undrar.